Туристички Агенции

Туристичка агенција Аурора Турс

Агенцијата е основана во ноември 1990. Од самите почетоци се одликува со сериозен пристап на подрачјето на туризмот. Наредните, речиси шестнаесет години се години на перманентен растеж во сите сфери. Во своето работење повеќе се ориентираше на ексклузивните аранжмани и стана препознатлива токму по овој тип на аранжмани. Битна референца за Аурора е нејзиниот високо деловен углед, вредноста на имотот, верна клиентела која веќе долги години ги користи нашите услуги, долгогодишните партнери со кои успешно соработуваме и најважно од се долгогодишниот верен, љубезен и квалификуван кадар кој е специјализиран за различни профили и е спремен да излезе во пресрет и да ги исполни барањата на пробирливите коминтенти.

Туристичка агенција Балкан Фан Македонија

Balkan Fun Macedonia е есклузивен партнер на и дел од Fun group trevel за територијата на Р.Македонија. Fun group travel е компанија која повеќе години работи со млади, патувања и забава за младите. До сега повеќе од 20 000 млади уживале во патувањата и журките на Fun group travel.

Туристичка агенција Вардар Експрес

Вардар Експрес е основана во 1990 г. Од г-дин Ќамил Колашинац. Со многу вложен труд и посветеност на своите клиенти, во тоа време станал еден од најпочитуваните превозници и сопственици на туристичка агенција. Од 2000 г. Фирмата продолжува да се развива и напредува благодарение на двајцата синови г-дин Мунир Колашинац и г-дин Елвир Колашинац , кои учејќи од својот татко продолжуваат чесно и посветено да ја развиваат и управуваат истата. Денес Вардар Експрес е тур оператор како за рецептивен така и за емитивен туризам. Групните патувања ни се специјалност, особено по Балканските земји. Ги раководиме сите аспекти на сервисирање на повеќе дестинациски серијали , инсентив групи , училишни групи – екскурзии , спортски настани и групи. Во изминатите години ниедна пр

Туристичка агенција Војажер

Туристичката агенција ТА ВОЈАЖЕР ТУРИСТИК СЕРВИС е формирана во 2004 година, како една од првите приватни независни туристички агенции. Мотото на нашата агенција е комплетен туристички сервис, што значи нудење на висококвалитетни туристички услуги на нашите клиенти што е една од причините за нивното задоволство, доверба и континуирана соработка до денес. ТА ВОЈАЖЕР ТУРИСТИК СЕРВИС е членка на АТАМ, со Лиценца А согласно законот за туризам на Република Македонија , издадена од Министерството за економија. Своите долгогодишни клиенти ТА ВОЈАЖЕР ТУРИСТИК СЕРВИС ги сервисира со својот висококвалитетен кадар, кој поседува сертификати ИАТА за меѓународен тикетинг како и дипломи за резервацискиот систем Амадеус, професионално познавање на светски јазици. Н

Туристичка агенција Далас Унион Турс

Далас Унион постои веќе 20 години, од 1993 година. Работи како агенција со лиценца А на туристичкиот пазар во Македонија. Агенцијата има добра соработка со хотели во Македонија и во странство .Познати сме по успешните тури за Романија , така наречената ДРАКУЛА ТУРА ,која наиде на голем интерес и стана еден од најбараните аранжмани во Македонија. Во 2008 година Далас Унион стана главен тур-оператор за Албанија каде што имаше закупено 32 хотели во познатите места Драч , Валона , Саранда. Истата година агенцијата закупува 10 хотели на Копаоник. Во Ноември 2008 година се потпиша договор за ексклузивитет со Фондацијата на Археолошки парк Долина пирамида Сунца и со тоа стана главен тур-оператор за посета на Босанските пирамиди. Во 2009 година потпиша договор со ТРАНСОРИЕНТ

Туристичка агенција Дипломатик травел сервис

Дозволете ни и оваа година да Ве удостоиме со највозбудливите патување до сега, каде ќе имате можност да стекнете нови пријателства, запознаете нови култури, каде ќе можете да сретнете прекрасни градови, светски познати градби, споменици и природни убавини кои ќе ги оживеат со приказни нашите водичи. Ако ги сакате новите искуства и незаборавните доживувања, во тој случај Вашето присуство е задолжително. Целото патување и забава да не Ви бидат прераскажани, бидете со нас и споделете го чувството на исполнетост. Вашето задоволство додека патувате е наша обврска. Со врвен професионализам, техничко водство, конфор, луда забава по дискотеките и рестораните, патувајки со високотуристичките автобуси или комфорни авиони , адекватно сместување и секогаш бога

Туристичка агенција Игуана Турс

„Игуана турс“ е формирана во 1991 година, во декември. Основачот на компанијата, г. Мирослав Чонев своето работно искуство го стекнал почнувајќи далечната 1976 г. во „Генералтурист” - Загреб и „Компас” - Љубљана. На почетокот со само двајца вработени, компанијата низ годините се развиваше во вистинска насока, благодарејќи на довербата и лојалноста на клиентите - пријатели на „Игуана“, па во овој момент, нашето семејство брои седум члена - колеги. Нашата цел е да се доближиме до луѓето што ги користат нашите услуги, пријателски расположени, но професионално подготвени. „Игуана“ неодамна отвори свои канцеларии во Гостивар, со надеж и очекувањe дека ќе продолжи и понатаму да го шири пријателството во останатите градови низ Македонија. Новите дечки во ко

Туристичка агенција Камелија Турс

Од 1990 година нашата агенција успешно работи на полето на туризмот во Македонија и во другите земји во Европа, Африка и Азија. Носечки активности на агенцијата се: • Организирање на научни семинари и симпозиуни во и надвор од државата • Организирање аранжмани за сите културни манифестации во и надвор од државата • Организирање на индивидуални аранжмани за подеинци или фамилии во зависност од нивните потреби и барања: едукативни, бањски, меден месец, одмор и сл. Агенцијата располага со мини автобуси за мали и големи групи,исто така располага и со високо туристички автобуси,менаџира при резервација на авионски,автобуски и возни билети Контакт јазик: Македонски, Англиски, Српски, Хрватски, Чешки, Албански, Бугарски,Унгарски и Руски.

Туристичка агенција Киниси Тур Оператор

Агенцијата е основана во април 1996. Првите две години работи како претставништво на Киниси Тур Оператор од Солун-Грција, за да во пролетта 1998 прерасне во самостојна туристичка агенција и отпочне да егзистира како самостоен правен субјект. Од самиот почеток сме насочени кон обезбедување на сите потребни сервиси за различни видови на туристички аранжмани, инвестирајки во високо квалификуван персонал, технологија и опрема. Денес Кинисси е агенција со висок деловен углед и задоволни клиенти кои долги години ги користат нашите услуги. Киниси е членка на IATA асоцијацијата и лиценцирана со А лиценца од домашната легислатива.

Туристичка агенција Медитеран

Медитеран - Агент име со долгогодишно искуство во туризмот…а воедно и една од најстарите агенции во Македонија... Основана е на 01 Ноември 1991год, чиj сопственик е господинот Ванчо Ефтимов. Медитеран поседува лиценца `А` Број 564 за вршење туристичка дејност, одобрена од Министерството за економија на Република Македонија како и полиса за Осигурување на одговорност од дејност на вредност до 100 000еур. Лоцирана е во атрактивниот центар на градот во сопствени простории на 49м2 со 5 вработени и обучени, високообразовани лица. Медитеран поседува минибус со 9 седишта, произведено 2007 година, комплетно опремено со можност за изнајмување за било какви потреби. Медитеран, туристичката агенција од 1998год е постојана членка на IATA (International Air Transport Association), Меѓународна и единс

Туристичка агенција Нехар Травел

Т.А. НЕХАР ТРАВЕЛ е основана во октомври 1993 година на темели на професионалното работење во Т.А. ПУТНИК Југославија од 1978 година. Сите дестинации се традиционални со години со внимателно одбрани хотели и квалитет на услугата, значи исклучиво професионална работа со врвен туризам. Сите аражмани се внимателно изработени, дестинациите и објектите се посетени од тимот на НЕХАР ТРАВЕЛ и направена е понуда која може да ги задоволи интересите на секого со богата програма на екскурзии и многу забава. Нашето мото е: ВАШЕТО ЗАДОВОЛСТВО Е НАША ОБВРСКА!!! Успешноста е во едноставноста и оригиналноста.

Туристичка агенција Ноа Tурс

Нашата цел е да понудиме свежина и разноликост во светот на патувањата. Дестинациите, цените и настаните понудени од нашата агенција доминираат со нивната егзотичност, поволност, професионалност, сигурност и грижа за нашите ценети клиенти. Аранжманите понудени од туристичката агенција НОА ТУРС се грижливо одбрани со цел да ги задоволат критериумите на нашите клиенти. Дозволете ни да се грижиме за Вашето слободно време и уживајте во патувањето со нас.

Туристичка агенција Сара Травел

Со желба да внесеме и дел од своите креативности, во пружање на туристички услуги на овие простори, како и понудата да ја збогатиме со некои нови содржини настаната е САРА ТРАВЕЛ. Иако млада по постоење, но зрела по искуство на тимот кој ја сочинува ќе стане а и засекогаш ќе остане ваш партнер за осмислување и реализирање на вашите: годишни одмори, зимувања, излети, ескурзии, семинари, саеми, шопинзи и ... ПРОФЕСИОНАЛНА, ПРЕЦИЗНА, ФЛЕКСИБИЛНА, ДИСКРЕТНА, СИГУРНА, Онаква каква што заслужувате: САРА ТРАВЕЛ

Туристичка агенција Скаут

Создавање и први чекори на Т.А. Скаут – Скопје Нашата агенција е основана во 1999 година под името ТА СКАУТ. Во тоа време агнецијата бележи значителен раст во сите области и аспекти, проширува содржини и го унапредува квалитетот на своите понуди. Туристичката агенција СКАУТ од создавањето е организирана и функционална како семејна компанија, што во оваа област на работење потврдува извонредно значителни предности кои допринесуваат за нашата успешност. ОРГАНИЗИРАНА, ОТВОРЕНА, ФЛЕКСИБИЛНА Туристичката Агенција Скаут е организирана и работно поставена како отворена, флексибилна и развојна во работниот систем во областа на туризмот. Основната работна развојна стратегија се одликува врз основа на искуствата на модерниот европски и светски туризам,

Туристичка агенција Скобул

Т.А. Скобул Интернационал е агенција која претендира на исполнување целосен сервис на секој поединец или група што бара одреден вид наши услуги главен критериум во работата ни е складоста на односот цена-квалитет. Целта ни е да му овозможиме на нашиот клиент професионален одно,квалитет и сигурност. Нашето мото е: За долго пријателство и пријатни мигови!!! Ваше е да се уверите во тоа.... Носители сме на лиценца А од 27.11.2007 година.

Туристичка агенција Фалкон Травел

Туристичката агенција “Фалкон Травел” во своето 10 годишно постоење и искуство во работата од областа на туризмот, со високата професионалност и квалитетна понуда ја стекна довербата на голем број клиенти. Со цел да ја задржиме довербата на постојните,но и да ја прошириме нашата соработка со нови клиенти, тимот на “Фалкон Травел” постојано ги следи современите туристички текови и секогаш е подготвен да ги понуди своите туристички услуги. Следејќи ги современите светски трендови во организирање на патувањата, ТА Фалкон Травел организира: - Туристички аранжмани - Туристички екскурзии - Хотелско сместување - Научни екскурзии - Организирање на семинари, конгреси и конференции во земјата и во странство - Изнајмување на техничка опрема и стручно лиц